Revizuirea presei

afaceri ale bisericii ”la negru”

 

Articolul din 15.02.2020 din ziarul Avvenire descrie mecanismul prin care, incalcand legile statului privind conditiile de reimpatriare a celor care nu au dreptul la emigratie, Biserica catolica a reusit sa aiba din parte statului italian 560.000 de  euro, pe perioada ultimului an calendaristic, pentru intretinerea a 77 de emigranti africani. Respectivele cheltuieli au fost decontate bisericii in conditiile in care acesti emigranti aveau nevoie de alimente, ingrijiri medicale, casa, curs de limba plus 30 de euro de cheltuiala zilnic. Bineinteles ca biserica, care are in proprietate imobile, cantine, spitale, clinici si care nu plateste nici un fel de taxe, dupa legea italiana, si-a vazut platite toate serviciile, mai ales ca aceste locatii erau in mare parte goale, avand in vedere faptul cae din ce in ce mai iesit din moda sa te faci preot sau calugar.

In Romania, statul procedeaza in aceeasi maniera: sponsorizeaza constructia a numeroase biserici, fapt absolut ascuns opiniei publice. Asa cum Italia are disperatii ei proveniti din Africa, noi ii avem pe ai nostri, care provin din ”Africa” sociala a tarii, sau mai rau, de ”africa” culturala de dincolo de Carpati.

https://www.avvenire.it/attualita/pagine/caritas-lombradia-immigrati-accogliere-bene-conviene

https://www.ilfattoquotidiano.it/2020/02/15/brexit-unora-in-fila-allaeroporto-sono-disgustato-non-ho-votato-per-questo-il-tweet-di-un-utente-pro-leave-diventa-virale/5706919/

Nel giro di 24 ore, l’account Twitter di Colin Browning, tifoso del Leicester e della buona birra, è esploso: merito (o colpa) di una foto postata all’aeroporto di Amsterdam, in cui mostra una lunga coda al gate e scrive: “Un servizio disgustoso, sono nella fila ‘immigrazione‘ da 55 minuti. Questa non è la Brexit per cui ho votato”. Ma piovono commenti di critica: “Questa è esattamente la Brexit per cui hai votato”.

Articol al ziarului ”Il fatto quotidiano” publica un articol al unui englez care se lamenteaza de coada de peste o ora la care a fost supus la intrarea in Olanda, in Aeroportul din Amsterdam, consecinta a iesirii Angliei din EU. Binenteles ca acestea sunt consecintele care nu pot fi acceptate de poporul englez, imperialist prin definitie, obisnuit a trata lumea ca si cum tot globul ar fi un apendice al Reginei. 

Spectatori ai evenimentelor politice din Europa, actori atunci cand au avut interese financiare directe, Anglia incepe sa simta prin intermediul cetatenilor sai cat e importanta e Europa ca linie culturala. Chiar daca Anglia ar fi dorit sa ramana in circuitul european economic, in asa zisa Piata Comuna Europeana, acest lucru nu a fot posibil din perspectiva institutiilor Consiliului european care tinde sa-si asume hegemonia asupra tarilor care constituie EU. 

Les milliardaires seraient plus riches que 60% de la population du globe

L’ONG Oxfam dénonce ce lundi dans son rapport annuel sur les inégalités mondiales une concentration des richesses au détriment notamment des femmes, 

https://www.lefigaro.fr/flash-actu/les-milliardaires-seraient-plus-riches-que-60-de-la-population-du-globe-20200120

Les 2153 milliardaires du globe détiennent désormais plus d’argent que les 4,6 milliards les plus pauvres de la planète. Dans son rapport annuel sur les inégalités mondiales, Oxfam dénonce ce lundi 20 janvier, une concentration des richesses au détriment de plus de 60% de la population mondiale. Par ailleurs, poursuit l’ONG, la fortune des 1% les plus riches du monde « correspond à plus du double des richesses cumulées » des 6,9 milliards les moins riches, soit 92% de la population de la planète. Cette concentration « dépasse l’entendement », détaille le rapport. En France, sept milliardaires posséderaient plus que les 30% les plus pauvres. Les 10% les plus riches des Français concentreraient, eux, la moitié des richesses du pays.

Ziarul Le figaro, in baza unui raport anual al asociatiei Oxfam ONG, spune ca astazi, 2153 de familii miliardare ai lumii detin mai multi bani decat 4,6 miliarde de oameni impreuna, mai exact 1% din populatie detine mai mult de 92% din bogatiile planetare. Acest lucru ar trebui sa ne puna intrebarea legata de veridicitatea sistemelor politice bazate pe democratie si vot; cine mai poate fi indiferent la intentiile celor care doresc amestecul in afacerile interne ale unui stat, in care se presupune ca politica ar trebui sa reflecte interesele popoarelor, nu al indiviziilor luati unul  cate unul? Votul, in acest tip de mapamond cultural, serveste la ce si cui?

http://www.vozbcn.com/2013/09/06/142641/diez-nacionalismo-opuesto-federalismo/

«Frente a las cadenas, libertad». Con estas palabras, la líder de UPyD, Rosa Díez, ha mostrado su rechazo al nacionalismo catalán durante el acto celebrado este jueves en Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

La veterana política ha asegurado que la cadena humana independentista prevista para la Diada simboliza la «falta de libertad» que hay en Cataluña, y no ha dudado en compararla con el famoso «¡Vivan las caenas!», grito utilizado por los absolutistas para dar la bienvenida a Fernando VII en 1814, tras su destierro, y símbolo del final de la primera Constitución española.

Durante su intervención de cerca de dos horas ante los más de 200 entregados asistentes que han llenado el Centro Cultural La Bóbila, Díez ha defendido el proyecto de «federalismo e igualdad» que representa su partido.

«Si te callas y te adaptas, has perdido tu libertad» – Daca taci din gura, iti pierzi libertatea!!

«In fata lanturilor, vrem libertatea». Acestea sunt cuvintele pe care Lidera Partidului ”UPyD, Rosa Díez, demonstreaza impotriva refuzului nationalismului catalan, in timpul evenimentului tinut joi, la Spitalul Llobregat din (Barcellona).

Aceasta doamna a asigurat ca lantul uman format in sprijinul independentei prevazut cu ocazia ”Diada”-ei simbolizeaza lipsa de libertate in Catalunia, fara sa ezite sa compare cu acel faimos “Vivan las caenas!”, urlet folosit de absolutisti la intampinarea Regelui Fernando VII in 1814, dupa exilul sau, simbolul sfarsitului Primei Republici spagniole.

In timpul celor doua ore, peste 200 de asistenti ai Centrului Cultural ”La Bóbila”, au ascultat-o pe D-na Diez in discursul care apara proiectul de federalism si egaalitate care reprezinta tema de baza a partidului. 

Aceasta este tema articolului care incurajeaza federalismul in Spania, federalism care ar putea fi important si in Transilvania, adaptat la conditiile specifice intereselor noastre. In contextul in care toate tarile care au parte de un federalism avansat, economiile lor merg excelent, nu se intelege cum de nici un fel de miscare politica incurajeaza si la noi acest tip de administratie publica. epur si muove…zicea Galileo-Galilei… 

Un documentar deosebit de interesant care ne priveste pe toti, mai ales in contextul implementarii tehnologiei 5G. Filmul arata la ce tehnologie am ajuns si cum poate fi controlat fiecare individ din societate, indiferent daca e de acord sau nu. Filmele devin relitate, din pacate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Bitnami banner
Bitnami